Mai întâi facem baza de biscuiți, începând cu ungerea cu unt a unei forme pentru copt. Puneți apoi biscuiții Oreo într-o pungă de congelare și, folosind sucitorul, zdrobiți-i mărunt. Puneți într-un bol și adăugați untul topit. Amestecați bine până când toți biscuiții sunt acoperiți cu unt.
Puneți amestecul în forma de copt și întindeți uniform, apăsând ferm pentru a compacta baza de biscuiți. Se lasă la frigider pentru răcire.
Puneți crema de brânză și esența de vanilie într-un bol încăpător și amestecați cu telul. Adăugați smântâna și bateți cu telul până ce consistența devine cremoasă.
Puneți biscuiții în punga de congelare și repetați procesul de zdrobire; de data aceasta însă, nu trebuie zdrobiți în întregime, ci pot rămâne câteva bucăți mai mari.
Încorporaţi biscuiții zdrobiți în compoziția de cheesecake și amestecați bine. Scoateți baza lăsată la frigider și turnați deasupra amestecul în mod uniform, după care lăsaţi la rece pentru încă 4 ore ori peste noapte.
Rupeți ciocolata în bucățele și puneți într-un castron. Încălziți smântâna într-o cratiță, la foc mic, până aproape de fierbere. Turnați apoi smântâna peste ciocolată, așteptați 2 minute şi amestecați până când toată ciocolata s-a topit și aveți un ganache cremos.
Scoateți cheesecake-ul cu grijă din forma de copt și așezați-l pe o farfurie întinsă.
Întindeți peste cheesecake ganache-ul de ciocolată folosind o lingură și decorați cu câțiva biscuiți Oreo.
Lăsați cheesecake-ul la frigider până la servire.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake