Preîncălziți cuptorul.
Se unge forma cu grăsime (unt /margarină). Mixul pentru aluat se pune într-un vas de mixat, apoi se adaugă 100g unt sau margarină și 1 ou. Se amestecă cu mixerul, la viteza cea mai mică a acestuia, până la obținerea unui aluat sfărâmicios. 2/3 din cantitatea de aluat se distribuie uniform în forma de copt astfel încât să fie acoperită integral cu aluat.
Restul aluatului se presară pe suprafața prăjiturii.
Se topesc 100g unt. Mixul pentru umplutură se pune într-un vas de mixat, se adaugă apoi 3 ouă, brânza și iaurtul. Se amestecă cu mixerul, la viteza cea mai mică a acestuia. După batere se adaugă semințele de pin și merișoarele și se amestecă cu ajutorul unei linguri. Compoziția rezultată se distribuie uniform în forma de copt.
Forma de copt se introduce în treimea inferioară a cuptorului.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 60 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Prăjitura cu brânză se lasă la răcit în forma de copt. Înainte de a fi scoasă din formă, se desprind marginile cu ajutorul unui cuțit.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake