Pentru bază se topește untul într-o oală, la foc mediu. Se pun biscuiții într-o pungă de congelare, se închide punga și, folosind sucitorul, se zdrobesc biscuiții în firimituri. Biscuiții sfărâmați se toarnă peste untul topit și se amestecă bine.
Se tapetează baza formei de copt (cu diametrul de 20 cm) cu hârtie de copt. Se împrăștie uniform amestecul de biscuiți sfărâmați și unt topit peste baza formei de copt și apoi se presează bine pentru a forma baza prăjiturii. Se lasă să se răcească circa 15 minute.
Pentru a pregăti crema de brânză se spală bine lămâia în apă fierbinte, se zvântă și se răzuiește fin coaja ei. Se stoarce apoi zeama din lămâie.
Într-un bol se amestecă laolaltă cu mixerul, cu paletele de batere, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, zahărul vanilinat, brânza cremoasă și iaurtul până ce se obține o cremă omogenă.
Se pun foile de gelatină într-un bol cu apă și se lasă să se hidrateze bine.
Se cerne apoi zahărul pudră într-un bol și împreună cu gelatina se încorporează în crema de brânză. Se toarnă crema peste baza prăjiturii, se nivelează bine, apoi prăjitura se păstrează la frigider pentru circa 3 ore.
După ce se scoate prăjitura de la frigider, se îndepartează forma de copt de jur împrejur și se decorează apoi după preferințe cu zmeură sau alte fructe de pădure de sezon și cu frunze de mentă proaspătă.
Prăjitura se servește cu sos de căpșuni.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake