Se topește untul într-o cratiță mică, la foc mediu. Se adaugă biscuiții și covrigii sărați într-un blender și se mărunțesc în firimituri fine. Se amestecă cu untul topit.
Se așază rama de copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde amestecul de firimituri și unt în tavă și se apasă ferm. Apoi se păstrează în frigider pentru 15 minute.
Se toacă mărunt glazura și se topește într-un castron mare, pe baie de aburi.
Se spală portocala în apă călduță, se usucă și se rade fin coaja.
Într-un vas de mixare, se pun brânza grasă, brânza dulce quark și zahărul pudră și se amestecă până la omogenizare, folosind mixerul cu paletele de batere. Se încorporează imediat coaja de portocală, gelatina și pudra de cacao. Se încorporează amestecul de brânză în glazură și se încălzește din nou pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Crema astfel obținută se întinde uniform peste baza de biscuiți și se nivelează.
Se lasă cheesecake-ul la rece pentru cel puțin 3 ore.
Cu puțin timp înainte de servire, se scoate rama de copt și se taie cheesecake-ul în 12 bucăți. Covrigii sărați se taie în jumătăți si se așază câte două jumătăți pe fiecare bucată de prăjitură în așa fel încât să imite coarnele de ren. Se adaugă buline de boabe de ciocolată pentru nas și ochii din zahăr, apoi se servește imediat.
În loc de coajă de portocală, puteți adăuga condimente de turtă dulce pentru a da cheesecake-ului o aromă diferită.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake