Preîncălziți cuptorul la 170oC (150 oC la cel cu ventilație sau treapta 3 la cel cu gaz). Ungeți și tapetați o formă de cheesecake cu diametrul de 18 cm. Puneți biscuiții zdrobiți într-un bol și adăugați pudra de cacao împreună cu zahărul și amestecați. Adăugați și untul topit și amestecați bine până se leagă compoziția.
Turnați amestecul în forma de copt pregătită, apoi folosind spatele unei linguri, presați cu atenție dar ferm amestecul pe baza formei. Nivelați amestecul cu spatele lingurii până se formează o bază solidă și uniformă. Se lasă la frigider.
Acum să trecem la umplutură. Rupeți ciocolata neagră în bucăți și puneți-o într-un bol rezistent la căldură. Se pune apoi bolul deasupra unei cratițe cu apă clocotită și se topește. După ce s-a topit în totalitate se amestecă bine și se lasă deoparte, până se răcește puțin.
Între timp, într-un castron încăpător, se amestecă împreună crema de brânză, smântâna și esența de vanilie. Adăugați ciocolata topită – amestecul se va îngroșa – și treptat, adăugați oul și zahărul, amestecând cu telul. Apoi, adăugați și 15g de bucăți mai mari de ciocolată.
Scoateți de la frigider baza de biscuiți și turnați amestecul deasupra. Nivelați astfel încât partea de deasupra să fie întinsă uniform. Adăugați în ploaie și ce a mai rămas din bucățile de ciocolată. Puneți cheesecake-ul într-o tavă de copt și coaceți pentru 1 oră, până când devine ferm. Apoi lăsați să se răcească în forma de copt pentru cel puțin o oră, după care scoateți-l cu grijă din formă.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake