Pentru aluat se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească.
Se cerne făina într-un vas de mixat, apoi se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, brânza, untul sau margarina și puțină apă.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi timp de 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15-20 de minute).
Peste aluatul se presară puţină făină, apoi aluatul se scoate din vas şi pe un blat de bucătărie, tapetat cu făină, se frământă puţin. Din aluat se formează 10-12 chifle rotunde, care se aşază în tavă (unsă și tapetată cu hârtie de copt). Chiflele se acoperă și se lasă încă o dată la dospit, la loc cald, până ce își măresc vizibil volumul (circa 15 minute).
Chiflele se ung cu lapte iar, în funcție de preferințe, se presară pe suprafața chiflelor semințe de chimen, susan sau mac. Tava se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Chiflele se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază