Într-un bol pentru mixer se amestecă făină, praful de copt, sarea, bicarbonatul de sodiu, se omogenizează, apoi se adaugă oțetul, uleiul de măsline și apa.
Se amestecă cu spiralele de la mixer până se obține un aluat omogen.
Se presară făina pe planșeta de lucru pentru a nu se lipi aluatul.
Din aluatul obținut se formează un rulou, apoi se împarte în 12 bucăți egale. Chiflele se modelează cu mâinile, se așază în tavă și se crestează cu cuțitul. Apoi se dau la cuptor conform instrucțiunilor de mai jos.
Chiflele se coc la 200 ͦ C timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 180 ͦ C și se coc încă 15 minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază