Într-un bol pentru mixer se amestecă untul cu zahărul brun și zahărul cu caramel. Se adaugă făina și se omogenizează cu ajutorul unei spatule.
Aluatul obținut se pune între 2 foi de copt și se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire de aproximativ 2 mm. Se păstrează la congelator aproximativ 30 de minute.
Se decupează aluatul cu ajutorul unui decupător cu diametrul choux-ului sau mai mari. Cerculețele se păstrează în congelator până în momentul în care se formează gogoșelele de choux a la creme.
Într-un vas pentru mixer se pune mixul împreună cu ouale, laptele, uleiul și apa. Se amestecă cu mixerul timp de 3 minute la viteză mică, până se obține un aluat moale și lucios.
Cu ajutorul a două lingurițe se formează 15 - 20 gogosele care se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se așează discurile congelate, din aluatul craquelin deasupra aluatului de choux a la creme, apăsând ușor cu degetul.
Gogoșelele se coc în partea de jos a cuptorului aprovimativ 30 de minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 30 - 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Într-un bol pentru mixer se amestecă brânza mascarpone, smântâna dulce și zahărul pudră. Se amestecă cu ajutorul unui mixer până se obține o consistență vâscoasă.
Cojile de choux se umplu cu cremă, astfel încât să lăsăm loc și pentru sosul cu gust de căpșuni.
Choux-urile se păstrează la rece, iar înainte de servire se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețete asemănătoare