Curățați ceapa, tăiați-o foarte fin și cântăriți 200 g.
Merele se spală, nu se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în cubulețe foarte fine. Se cântăresc 900 g mere.
Se curăță ghimbirul, se rade fin; se măsoară 300 ml suc de mere și 100 ml oțet de mere.
Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.
Puneți ceapa, mărul tăiat cubulețe, sucul de mere, ghimbirul, oțetul de mere și zahărul împreună cu Gelfix Extra 2:1 într-o cratiță mare. Se aduce totul la fiert amestecând pentru 3-5 minute, apoi din când în când, astfel încât merele tăiate cubuleţe să fie al dente. Asezonați chutney-ul cu fulgi de chili și sare.
Durată de fierbere: 3 - 5 Minute
Turnaţi imediat chutney-ul de mere în borcane, închideți cu capace, întoarceți imediat și lăsați să stea aşa aproximativ 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri