Se pun deoparte circa 50 g de cireșe fără sâmburi. Restul de cireșe se încălzesc într-o cratiță mare, la foc mediu, împreună cu smântâna și cu 50 g de zahăr pudră. Se aduce amestecul la fierbere și lasă pe foc pentru 5 minute, până când cireșele încep să se înmoaie. Se pasează atent cu un blender și apoi se strecoară printr-o sită.
Se adaugă gălbenușurile şi se bat bine. Amestecul se toarnă înapoi în cratiță şi se fierbe până când compoziția se îngroașă puțin. Apoi se toarnă printr-o sită într-un bol, se acoperă suprafața cu o folie şi se lasă să se răcească complet.
Se bat spumă albușurile, apoi se înglobează în spumă, treptat (câte o lingură), cele 50 g de zahăr rămase. Se bate totul până când spuma este tare. O treime din cantitatea de spumă se încorporează în crema răcită, se amestecă bine, apoi crema se încorporează în restul de spumă.
Se tapetează o tavă de pâine de 900g cu folie. Se toarnă în tava astfel pregătită compoziția, se acoperă cu folie, apoi se introduce în congelator pentru circa 3 ore până când începe să se congeleze. Se încorporează cireșele întregi în compoziția semi-congelată, apoi se lasă în congelator circa 8 ore, de preferat peste noapte.
Se taie felii și se servește alături de câteva cireșe sau ca sandviș între două vafe.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri