Se pune mixul de clătite într-un vas de mixare și se adaugă laptele și ouăle. Se amestecă cu un tel sau cu mixerul până la omogenizare.
Se bate apoi compoziția timp de 2 minute, cu mixerul, la viteză mare, pentru a obține o consistență fermă, pufoasă fără cocoloașe.
Se pune deoparte o cantitate mică de fulgi pentru decorare, apoi restul se încorporează în compoziția de aluat, folosind o lingură.
Se încinge un strop de ulei în tigaie. Se toarnă câte o porție mică de aluat în tigaie, cât pentru o clătită cu diametrul de 10 cm.
Clătitele se prăjesc pe ambele părți până ce capătă o culoare aurie-brună. Clătitele prăjite se stivuiesc în teancuri.
Se curăță bananele și se taie felii. Din fiecare felie se decupează flori, folosind eventual un șablon adecvat.
Bananele astfel decupate se așază deasupra fiecărei stive de clătite, apoi se presară fulgii de ciocolată, iar la final se toarnă puțină miere deasupra.
Rețete asemănătoare
Clătite pufoase
Clătite pufoase