Flag

Clătite clasice

8 bucăți
Ușoară
40
Clătite clasice - o rețetă tradițională care aduce bucurie în fiecare farfurie!
Delicioase și ușor de pregătit, clătitele clasice sunt foarte versatile. Pot fi servite ca desert sau ca fel principal consistent. Aluatul simplu și fraged permite diverse variații, de la clătite dulci, cu mere sau gem, până la cele sărate, cu șuncă sau ciuperci. Umpluturile diverse oferă posibil...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Clătitele se pot servi cu compot, zahăr cu scorțișoară, sirop de arțar sau fructe.
Recipe Tips
Clătitele vor fi mai ferme și mai afânate dacă separați albușurile și încorporați mai întâi doar gălbenușurile în aluat. Albușurile se bat spumă tare și imediat înainte de coacere se încorporează în aluat.
Recipe Tips
Imediat după coacere, clătitele se pot păstra fierbinți în cuptor la 80°C (cuptoare cu încălzire sus/jos) sau la 60°C (cuptoare cu aer cald). Fiecare clătită se presară cu puțin zahăr înainte de a o stivui peste celelalte. În acest fel, clătitele nu se vor lipi între ele.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare