Morcovii se curăță de coajă, dovleceii se spală. Ambele se răzuiesc. Ciupercile pentru cremă și pentru aluat se curăță și se șterg cu un șervețel de bucătărie apoi un sfert din cantitatea de ciuperci se taie mărunt iar restul se taie felii. Șunca fiartă se taie mărunt.
Brânza proaspătă se amestecă cu smântâna și cu laptele. Se încorporează legumele, șunca și ciupercile tăiate mărunt. Se potrivește de gust cu condimente.
Se pun făina și praful de copt într-un vas de mixare și la mijloc se face o adâncitură. Se bat ouăle cu restul ingredientelor (ultima se adaugă apa minerală gazoasă). Din acest amestec se toarnă puțin în adâncitura de făină din vasul de mixare. Apoi din mijloc se amestecă făina cu ouăle bătute, adăugând puțin câte puțin din amestecul de ouă acordând atenție să nu se formeze cocoloașe.
Se încinge puțină grăsime într-o tigaie teflonată, se toarnă un strat subțire de aluat, se acoperă imediat cu felii de ciuperci apoi se coace pe ambele părți până ce capătă o culoare maro-aurie.
Clătitele se servesc calde, umplute cu cremă de brânză proaspătă.
Rețete asemănătoare