Mai întâi faceți aluatul de clătite, conform instrucțiunilor de pe plic. Bateți până când obțineți un aluat fin și lăsați să stea timp de 10 minute - acest lucru ajută să se îngroașe ușor.
Puneți o tigaie de clătite la foc mediu și ungeți cu puțin ulei. Puneți amestecul într-o pungă și faceți o tăietură mică într-un colţ.
Puneți cantități mici din amestecul de clătite în tigaia încălzită până se umple. Odată ce încep să clocotească la suprafață, întoarceți clătitele și lăsați-le să se gătească pe cealaltă parte timp de aproximativ 30 de secunde, până când se rumenesc.
Puneți clătitele deja preparate pe o tavă de copt tapetată cu unt și păstrați-le calde la cuptor, la foc mic, în timp ce le gătiți pe restul. Umpleți din nou tigaia cu mini clătite și repetați până când ați epuizat tot aluatul.
Acum este timpul să serviți mini clătitele cu cereale, fructe de pădure și fulgi de ciocolată. Stropiți cu puţin sirop de arțar și sunteți gata să vă bucurați de clătitele tip cereale!
Rețete asemănătoare
Mic-dejun
Mic-dejun