Se pune făina într-un vas de mixare, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine toate laolaltă cu un tel până ce se obține un aluat omogen. Se încinge puțină margarină într-o tigaie (cu diametrul de circa 26 cm) apoi, în margarina încinsă, se toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Clătita se coace pe ambele părți, la foc mediu până ce capătă o culoare maro-aurie.
În același fel se prepară și următoarea clătită, din cealaltă jumătate de aluat rămasă.
Valeriana se curăță, se spală și se lasă la scurs. Castraveții se spală, se răzuiesc grosier, se amestecă cu smântâna și se potrivesc cu sare. Valeriana se repartizează pe câte o jumătate de clătită, apoi se stropește cu jumătate din cantitatea de sos de castraveți. Deasupra se așază câte un file de păstrăv, apoi clătitele se rulează, iar rulourile se taie pe diagonală, în două. Restul de sos de castraveți se toarnă peste rulourile de clătite, apoi se servește.
Rețete asemănătoare
Clătite
Clătite