Prima dată se amestecă într-un bol mic semințele mărunțite de in cu 3 linguri de apă caldă, apoi se lasă deoparte pentru a forma un gel.
Se pun într-un blender făina, praful de copt, laptele de ovăz, oțetul din mere, extractul de portocale și gelul din semințe de in și se amestecă până ce se obține o compoziție fină. Aceasta se transferă într-un bol și se amestecă cu jumătate din cantitatea de ciocolată neagră mărunțită.
Se unge cu ulei de floarea soarelui o tigaie teflonată, apoi se toarnă câte o lingură plină de compoziție. Fiecare clătită se prăjește circa 1-2 minute pe fiecare parte până când capătă o culoare aurie maronie. Ar trebui să se obțină aproximativ 12 clătite. Clătitele se păstrează calde în cuptorul setat la o temperatură joasă.
Se topește restul de ciocolată mărunțită în cuptorul cu microunde în reprize de circa 20 de secunde, amestecând între reprize. În ciocolata topită se încorporează o linguriță de ulei de floarea soarelui și 1/4 de linguriță de esență de portocală.
Clătitele se servesc așezate în stivă stropite cu sos de ciocolată și presărate cu coajă de portocale.
Rețete asemănătoare
Clătite pufoase
Clătite pufoase
Clătite pufoase