Prima dată se amestecă într-un bol mic semințele mărunțite de in cu 3 linguri de apă caldă, apoi se lasă deoparte pentru a forma un gel.
Se pun într-un blender făina, praful de copt, laptele de ovăz, oțetul din mere, extractul de portocale și gelul din semințe de in și se amestecă până ce se obține o compoziție fină. Aceasta se transferă într-un bol și se amestecă cu jumătate din cantitatea de ciocolată neagră mărunțită.
Se unge cu ulei de floarea soarelui o tigaie teflonată, apoi se toarnă câte o lingură plină de compoziție. Fiecare clătită se prăjește circa 1-2 minute pe fiecare parte până când capătă o culoare aurie maronie. Ar trebui să se obțină aproximativ 12 clătite. Clătitele se păstrează calde în cuptorul setat la o temperatură joasă.
Se topește restul de ciocolată mărunțită în cuptorul cu microunde în reprize de circa 20 de secunde, amestecând între reprize. În ciocolata topită se încorporează o linguriță de ulei de floarea soarelui și 1/4 de linguriță de esență de portocală.
Clătitele se servesc așezate în stivă stropite cu sos de ciocolată și presărate cu coajă de portocale.
Rețete asemănătoare
Clătite pufoase
Clătite pufoase
Clătite pufoase
Preparare:20 3 - 4 porții