Făina, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă treptat, puțin câte puțin băutura din migdale și se încorporează cu ajutorul unui tel sau cu mixerul cu paletele de batere, acordând atenție să nu se formeze cocoloașe. Se pune deoparte o lingură de smântână. Restul de smântână vegană și semințele de floarea soarelui se încorporează în aluat.
Se încinge puțin ulei într-o tigaie teflonată (cu diametrul de circa 18 cm). Se toarnă un strat subțire de aluat în tigaie și, prin mișcări circulare ale tigăii, se distribuie uniform pe toată suprafața acesteia. Imediat ce marginile clătitei capătă o culoare maro-aurie, clătita se întoarce folosind o spatulă de clătite. Se coace și pe partea cealaltă. Înainte de a coace următoarea clătită se mai adaugă puțin ulei în tigaie. Din restul de aluat se coc în același mod alte 7 clătite. Înainte de a turna aluat în tigaie, acesta se amestecă.
Fructele se aleg, se curăță, eventual se spală, iar jumătate dintre ele se pasează. Piureul de fructe de pădure se amestecă cu zahărul vanilinat și cu 1 lingură de smântână vegetală.
Clătitele se ung cu puțin piure de fructe de pădure, se rulează și se taie în rondele cu grosimea de circa 3 cm. Acestea se garnisesc cu restul de fructe de pădure și cu sosul rămas.
Rețete asemănătoare
Clătite
Clătite
Clătite