Cu spiralele unui mixer, se amestecă mix-ul pentru gogoși, zahărul vanilinat, apa și untul topit, până la obținerea unui aluat omogen. Se acoperă și se lasă la dospit într-un loc călduț, timp de 45-60 de minute.
Se amestecă praful de budincă cu zahărul, laptele, esența de rom și zahărul vanilinat. Se adaugă macul și se amestecă până la omogenizare.
Se curăță de coajă merele, se rad și se amestecă într-o oală cu zahărul, scorțișoara și stafidele, apoi se fierb la foc mic, timp de 3 minute. Praful de budincă se amestecă cu apă şi se adaugă peste mere. Oala se ia de pe foc, apoi se adaugă pesmetul.
Durată de fierbere: 3 Minute
Aluatul dospit se împarte în patru părți. Fiecare parte se întinde sub forma unei foi dreptunghiulare cu grosimea de circa 5 mm. Două foi se umplu cu mac, iar celelalte două cu mere. Foile se rulează, apoi se împletesc toate patru într-un colac care se așază într-o tavă unsă. Se lasă încă 30 de minute la dospit într-un loc călduț, apoi se unge cu ou bătut și se coace.
Durată de coacere: 30 - 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C
Peste colacul cald se presară zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri