Pregătire: Perele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Feliile de pere se așează strâns unele lângă altele în borcane. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 150 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 130 °C
Preparare: Se fierbe apa cu zahărul și cu batoanele de scorțișoară, într-o oală, până când zahărul se dizolvă complet. Se scot batoanele de scorțișoară și se dizolvă conservantul. Lichidul se toarnă în borcane, astfel încât să acopere complet fructele. Se închid borcanele cu capace Twist-Off și se așază într-o cratiță. Se toarnă apă clocotită în cratiță, astfel încât borcanele să fie scufundate în apă aprox. 2 cm. Cratița se introduce în cuptor și se lasă la sterilizat.
Durată de coacere: despre 60 Minute
Borcanele se răstoarnă pe capac și se lasă astfel circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri