Făina, zahărul pudră, amidonul din porumb Gustin, untul sau margarina, uleiul, esența de lămâie și coaja de lămâie se pun într-un vas și se amestecă cu spiralele mixerului până se omogenizează. Aluatul obținut se înfoliază în folie de plastic și se păstrează la frigider aproximativ 1 h.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: despre 160 °C
Pe o suprafața de lucru presărată cu făină se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Aluatul se împarte în două bucăți apoi se formează rulouri cu diametrul de 2 - 3 cm. Se taie în forme rotunde, apoi cu ajutorul unei furculițe se trasează model pe mijloc.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 13 - 15 Minute
Se coc în tava tapetată cu hârtie de copt. După 10 minute de coacere corăbioarele se întorc cu o spatulă și se coc în continuare.
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți
Biscuiți