Într-o cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă să se răcească.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă compoziţia de unt şi lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute, până la omogenizare.
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).
Într-un vas se pun albușurile și se mixează până se obține consistența de bezea.
Se adaugă treptat mixul pentru umplutură și se amestecă cu o lingură de jos în sus.
La final se adaugă nuca măcinată.
Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în trei. Se întinde pe rând câte o foaie în formă rotundă și se taie în 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură de umplutură și se rulează.
Cornulețele pregătite se pun în tava de copt a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă la crescut într-un loc cald, până își dublează volumul.
Dacă nu încap pe o tavă, atunci folosiți 2 tăvi. Lăsați spațiu între cornulețe pentru dospire, altfel se vor lipi între ele.
Se ung cu gălbenuș de ou și se coc la temperatura de 180 ͦ C, timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri