Pentru prepararea umpluturii, se mărunțesc nucile și pișcoturile, se adaugă zahărul vanilinat și laptele și se amestecă bine.
Pentru prepararea aluatului, se amestecă bine într-un vas făina, zahărul, sarea și Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă apa, uleiul, oul și esența de rom. Se amestecă foarte bine cu o spatulă până la obținerea unui aluat omogen care se lipește de pereții vasului.
Aluatul se întinde pe masă de lucru, într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Foaia se taie în fâșii de circa 11 cm, apoi din fâșii se taie triunghiuri. Se pune umplutură pe fiecare triunghi, apoi se formează cornulețele. Cornulețele se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ou bătut. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Cornulețele calde se ornează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri