Se unge tava și se tapetează cu hârtie de copt.
Se amestecă făina cu praful de copt și se cerne într-un castron. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul până la obținerea unui aluat neted.
Se prelucrează aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și se întinde într-o tavă dreptunghiulară de cca. 45 x 35 cm.
Se amestecă ingredientele pentru umplutură până se obține o compoziție omogenă. Se întinde umplutura pe dreptunghiul de aluat lăsând liberă o margine de cca. 1 cm.
Se rulează aluatul și se așează rola în formă de coroniță pe tava de copt. Se bate gălbenușul cu laptele și se unge coronița.
Se crestează coronița la adâncime de 5 mm în formă de stea. Se introduce tava în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri