Se unge o tavă dreptunghiulară de 45 x35 cm şi se tapetează cu hârtie de copt.
Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă totul cu mixerul, la început pe cea mai mică treaptă, apoi la viteză mare până la obţinerea unui aluat neted. (Nu amestecaţi prea mult, aluatul devine lipicios).
Se formează o rolă de aluat pe suprafaţa de lucru presărată cu făină şi se întinde în tavă.
Se amestecă bine într-un castron alunele de pădure cu apa, esenţa, albuşul de ou. Se întinde umplutura pe dreptunghiul de aluat lăsând liberă o margine de cca. 1 cm. Se rulează dreptunghiul de aluat începând de la o latură lungă şi se poziţionează rola în formă de coroniţă pe tava de copt. Se bate gălbenuşul de ou cu laptele şi se unge coroniţa cu această compoziţie. Se crestează rola de aluat la o adâncime de ca ½ cm în formă de stea. Se introduce tava în partea de mijloc a cuptorului.
Durată de coacere: 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri