Cu ajutorul unui mixer (spirale) se amestecă, timp de 2 minute, Mixul pentru Gogoși, laptele, untul, esența de rom și stafidele până la obținerea unui aluat omogen. Acesta se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 45 – 60 de minute.
Aluatul dospit se împarte în 12 părți egale din care apoi se formează rulouri subțiri de cca. 20 cm lungime. Din aceste rulouri se modelează diferite forme (de spirale, de opt etc.) care se așează în tava de copt unsă în prealabil. Se mai lasă la dospit încă 20 de minute, apoi se ung cu ou bătut, iar deasupra se presară feliile de migdale. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază