1. Se pun la fiert laptele și untul. După fierbere se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă Finesse vanilie, esență lămâie și Finesse portocale.
2. Într-un bol se amestecă făina cu drojdia, apoi se adaugă zahărul, gălbenușurile, sarea și laptele călduț. Se frământă până rezultă un aluat omogen și nu se lipește de mâini.
3. Aluatul obținut și bolul se ung cu o lingură de ulei, apoi se ține la loc cald până își dublează volumul.
1. Într-un bol se amestecă nuca măcinată, zahărul pudră, cacao, zahărul cu scorțișoară.
2. Albușurile se bat până se obține consistență de bezea. După batere, se adaugă mixul de mai sus și esențele, apoi se amestecă cu lingura de sus în jos.
*Planșeta se unge cu puțin ulei.
1. Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în patru. Două foi se întind cu dimensiunile de 30 x 22 cm, iar pe deasupra se întinde umplutura. Foile se rulează obținându-se 2 batoane. Fiecare baton cu umplutură se împletește cu un alt baton fără umplutură. Cei doi cozonaci se așază în tăvile tapetate cu hârtie de copt.
2. Se lasă cozonacii din nou la crescut, aproximativ 30 de minute, după care se ung cu gălbenuș de ou bătut și lapte, se coc la temperatura de 180 ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază