În cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă la răcit.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă amestecul de unt si lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute, până la omogenizare.
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).
Laptele se pune la fiert cu zahărul. Când a clocotit se oprește și se adaugă macul, zahărul cu scorțișoară și plicurile de Finesse. Se amesctecă și se lasă la răcit.
Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două. Se întind 2 foi cu dimensiunile de 30x22 cm, iar pe deasupra se întinde umplutura de mac.
Foile se rulează obținându-se 2 batoane și se așază în forma rotundă, tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă cozonacul din nou la crescut într-un loc cald, aproximativ 30 de minute, până crește din nou.
Se unge cu gălbenuș de ou, se presară cu fulgii de migdale și se coace la temperatura de 180 ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenește frumos la suprafață.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri