Se unge forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se încălzește băutura de migdale, se adaugă margarina vegană și se lasă să se topească. Făina și drojdia uscată se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, cca 5 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț, în repaus, până ce își mărește vizibil volumul.
Migdalele se prăjesc, fără ulei, într-o tigaie, până ce capătă o culoare maro-aurie. Se lasă apoi pe o farfurie să se răcească.
Pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu dimensiunile de circa 50 x 25 cm. Foaia de aluat se unge cu merișoarele în sos și se presară cu migdalele mărunțite. Foaia de aluat se rulează apoi dinspre marginea mai scurtă. Ruloul de aluat se taie în două, de-a lungul, pe mijloc, cu un cuțit bine ascuțit. Cele două fâșii de aluat astfel obținute, cu tăietura în sus, se împletesc, apoi se așază în forma de copt. Se lasă din nou în repaus, până ce își mărește vizibil volumul.
Apoi forma se introduce în cuptor și se coace pentru aproximativ 45 de minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Cozonacul se desprinde din formă, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească. După dorință, înainte de servire, se poate pudra cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază