Se prepară budinca cu zahăr și lapte conform indicațiilor de preparare de pe plic. Budinca se acoperă cu o folie (folia se aplică direct peste budinca fierbinte pentru a împiedica formarea unei cruste la suprafață), apoi se lasă să se răcească.
Mărul se curăță de coajă și se taie felii, iar untul se topește într-o tigaie. Se călesc merele în untul încins, se păstrează câteva felii pentru decorare, iar restul se distribuie în 4 cupe desert.
Budinca se amestecă bine cu un tel, apoi se toarnă în cupele de desert.
Semințele de floarea soarelui se prăjesc într-o tigaie teflonată, fără ulei, după care se lasă să se răcească pe o farfurie.
Zahărul se caramelizează într-un vas, la foc mediu, amestecând continuu cu o lingură metalică sau din lemn. Se toarnă frișca în compoziție și se amestecă totul până ce se formează o masă cremoasă de caramel. Se încorporează semințele de floarea soarelui. Se ia vasul de pe foc, se adaugă și se încorporează feliile de măr rămase, iar compoziția obținută se distribuie peste budinca din cupele desert.
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă