Mai întâi se face baza de cheesecake cu ciocolată; zdrobiți biscuiții digestivi până când capătă o consistență de firimituri fine. Puneți biscuiții tăiați într-un castron mare și amestecați cu pudra de cacao. Se toarnă untul topit și se amestecă pentru a acoperi tot amestecul de biscuiți.
Ungeți ușor o formă rotundă de tort de 23 cm și adăugați baza de biscuiți. Neteziți baza pentru a crea un strat uniform și, folosind dosul unei linguri, împingeți pentru a compacta baza. Dați la frigider să se răcească în timp ce faceți stratul de cheesecake cu Crème eggs.
Rupeți ciocolata albă în bucăți și puneți-o într-un castron care poate fi folosit la microunde. Topiți în cuptorul cu microunde în reprize de 30 de secunde, amestecând după fiecare, până când ciocolata este topită complet. Se lasă să se răcească puțin.
Puneți crema de brânză, smântâna dulce și esența de vanilie într-un castron mare și amestecați. Se toarnă ciocolata albă topită și se bate din nou până când se omogenizează. Adăugați Crème Egg tocate și amestecați.
Puneți amestecul peste baza de biscuiți răcită și neteziți pentru a acoperi baza într-un strat uniform de cheesecake. Daţi din nou la frigider pentru aproximativ o oră până când stratul de cheesecake s-a întărit.
Rupeți ciocolata neagră într-un castron care poate fi folosit la microunde și topiţi așa cum ați făcut cu ciocolata albă.
Puneți crema de brânză, smântâna dulce și esența de vanilie într-un castron mare și amestecați. Se toarnă ciocolata neagră topită și se amestecă din nou.
Turnați peste stratul de Crème Egg Cheesecake răcit și neteziți partea superioară. Daţi înapoi la frigider pentru a se fixa pentru câteva ore.
Odată ce cheesecake-ul s-a întărit, treceți un cuțit cald pe marginea lui și scoateți-l din tavă.
Topiți ciocolata neagră și împrăștiați peste cheesecake.
Topiți ciocolata albă și adăugați câteva picături de colorant roșu și galben pentru a obține o nuanță de portocaliu. Dacă ciocolata este puțin groasă, adăugați câteva picături de ulei vegetal. Împrăștiați ciocolata de culoare portocalie peste cheesecake.
Tăiați Crème Eggs în jumătate. Acest lucru este cel mai ușor de făcut când au fost răcite la frigider. Puneţi-le peste cheesecake.
Ta-dah cheesecake-ul de Paște cu ciocolată este gata de servit, suntem siguri că acesta va dispărea rapid!
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake