Încălziţi cuptorul la 110C/120C Ventilator/Marca de gaz 1.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 110 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 120 °C
Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă treptat oțet, zahăr şi zahăr vanilinat până când amestecul devine tare. La final se încorporează amidonul.
Turnați bezeaua în trei boluri separate și adăugați 4-5 picături din fiecare colorant alimentar, în fiecare bol. Amestecați bezeaua de câteva ori pentru a crea un efect de marmorare cu colorantul alimentar - aveți grijă să nu amestecați prea mult!
Puneți o pungă cu o duză stea potrivită și pliați marginile în jos. Umpleți cu grijă punga cu amestecul de bezea și răsuciți partea superioară pentru fixare.
Tapetați 2 tăvi cu hârtie de copt. Puneți o cantitate mică de bezea sub fiecare colț al hârtiei de pergament pentru a o fixa.
Începeți prin a întinde un cerc cu diametrul de aproximativ 15 cm dinspre exterior spre interior, astfel încât să obţineţi un cuib. Repetați acest lucru folosind tot amestecul de bezea și apoi repetați pentru fiecare culoare.
Transferați bezeaua la cuptor și coaceți timp de 70 minute. Odată coaptă, opriți cuptorul și lăsați bezeaua la cuptor pentru încă 70 minute să se răcească.
Odată ce bezelele s-au răcit și s-au întărit, puneți smântâna, pudra de cacao și pasta de vanilie într-un castron mare și amestecați pentru a forma vârfuri moi. Puneţi o lingură în centrul fiecărui cuib de bezea.
Se rade ciocolata deasupra cremei şi se pun câteva ouă de ciocolată.
Minunatul desert de Paște este gata de servit!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri