Preîncălziți cuptorul la 180°C (160°C cuptor cu ventilator, 350°F, marcaj de gaz 4). Puneți cele 12 forme de copt într-o tavă de brioșe. Puneţi margarina într-un bol de mixare, adăugaţi zahărul tos şi ouăle. Cerneţi deasupra făina, cacao și praful de copt, adăugaţi laptele şi, folosind un tel electric la viteză mică, amestecaţi ingredientele. Măriți viteza și mai bateți câteva secunde până se omogenizează bine.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Împărțiți amestecul în mod egal între formele de copt și neteziți. Coaceți aproximativ 25 de minute până când s-au ridicat și sunt ferme la atingere. Transferați pe un grătar pentru a se răci complet.
Durată de coacere: 25 Minute
Mai întâi faceți pasta de modelat pentru urechi. Rupeți ciocolata cu lapte în bucăți și puneți-o într-un castron rezistent, la căldură, peste o cratiță cu apă abia fiartă și lăsați să se topească. Scoateți din apă, amestecați bine și adăugați 100 g de glucoză lichidă pentru a forma o pastă groasă. Răzuiți pe o bucată de plastic transparent și apăsați ușor până la o grosime de aproximativ 1/2 cm, apoi lăsați să se răcească - amestecul va deveni ferm și flexibil când este rece. Evitați răcirea prelungită, deoarece pasta va deveni foarte tare.
Repetați procesul de topire cu ciocolata albă și amestecați cu 25 g de glucoză lichidă și 1 picătură de colorant alimentar roșu. Transferați pe plastic transparent, apăsați ca mai sus și lăsați să se răcească.
Odată ce pastele de ciocolată sunt ferme, acoperiți pe fiecare cu o altă foaie de plastic transparent și rulați ușor până când se omogenizează și se fac de grosimea unei monede. Folosind un șablon de carton de 8 cm și 6 cm înălțime și un cuțit, tăiați 24 de urechi de iepuraș din pasta de ciocolată cu lapte și 24 de urechi interioare din pasta roz.
Modelați ușor fiecare ureche pentru a înmuia puțin pasta și apoi îndoiți în diferite forme. Urechile interioare de ciocolată roz ar trebui să se lipească de bucățile de ciocolată cu lapte odată ce pasta s-a încălzit puțin prin manipularea ei. Ciupiți urechile de la bază și lăsați să se întărească, într-un loc răcoros, în timp ce pregătiți glazura. Dacă temperatura camerei este foarte ridicată, puneţi urechile la frigider.
Pentru glazură, se pune untul într-un castron; se bate până se omogenizează și devine lucios. Cerneți treptat și amestecați pudra de cacao și zahărul pudră, apoi adăugați laptele și bateți amestecul până când devine cremos și suficient de moale. Transferați într-o pungă prevăzută cu o duză mare în formă de stea închisă și turnați un vârtej generos deasupra fiecărui cupcake.
Pentru a servi, puneţi o pereche de urechi în partea de sus a fiecărei cupcake. Decorați cu chipsuri de ciocolată și perle roz pentru a face fețele. Cupcake-urile de Paște sunt acum gata să fie servite și savurate!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri