Cele 12 forme din hârtie de copt se așază pe o tavă dreptunghiulară.
Într-un vas pentru mixer se pune praful pentru brioșe și se adaugă ouăle, uleiul și laptele. Se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 2 minute sau cu telul până la obținerea unui aluat lucios.
Cu ajutorul a două linguri, se dozează aluatul, în cantități egale, în formele de copt. Fulgii de ciocolată rămași se presară pe fiecare brioșă în parte.
Se coc în partea din mijloc a cuptorului, timp de 20-25 minute. Brioșele se lasă la răcit în formele de hârtie pe un grătar.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 - 25 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-o crăticioară se amestecă continuu ouăle, zahărul, sarea și se pun la bain-marie. Se fierb până ajung la temperatura de 85˚C. După ce ating această temperatură, se ia vasul de pe baia de aburi și se continuă amestecarea cu mixerul până ce temperatura scade la 25˚C. Timpul de preparare poate dura până la 20 de minute.
Se bate spumă untul, apoi se încorporează masa de ouă și aroma de vanilie.
Se spală zmeura și se usucă cu un prosop de hârtie.
Se pasează zmeură și se se strecoară. Se încorporează piureul de zmeură în crema de unt.
Se umple poșul cu crema și se ornează brioșele deja răcite, se presară fulgii de ciocolată, apoi se păstrează la rece.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe