Conținutul unui plic se amestecă cu 40 g de zahăr și cu cel puțin 6 linguri de lapte.
Restul de lapte se pune la fiert. Se ia oala de pe foc si se adaugă amestecul preparat.
Se pune din nou la fiert, la foc mic, cca 1 min., amestecând ușor până la legarea compoziției.
Budinca astfel preparată se toarnă într-un vas de mixare, se acoperă cu o folie (ca să nu se formeze o crustă după răcire), apoi se lasă să se răcească.
Se mărunțește ciocolata.
Se amestecă pudding-ul încă o dată folosind mixerul, paletele de batere, până când devine cremos. Se încorporează aroma și ciocolata.
Smântâna împreună cu întăritorul de frișcă și zahărul se bat spumă tare.
Desertul de ciocolată se toarnă în 4 vase de desert (se lasă deoparte 4 linguri). Frișca se repartizează în mijloc, peste budincă, iar peste frișcă se adaugă câte o lingură de budincă (din cele puse deoparte). Se presară alune feliate.
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă