Afinele se spală și se zdrobesc. În cazul afinelor congelate, acestea se lasă la dezghețat. Se pasează apoi printr-o sită și se cântăresc 600 g.
Coacăzele se spală, se desprind de pe ciorchini și se zdrobesc. În cazul coacăzelor congelate, acestea se lasă la dezghețat. Se pasează apoi printr-o sită și se cântăresc 600 g.
Piureurile de fructe şi conţinutul plicului amestecat în prealabil cu zahărul, se adaugă peste fructe şi se amestecă foarte bine. Se pune la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere. Se fierbe minim 3 minute si apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le până în buză. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă și se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Durată de fierbere: 3 Minute
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri