Curățați bananele (trebuie să fie foarte coapte) și cântăriți 700 g. Măsurați 200 ml suc de grapefruit și 180 ml apă. Amestecaţi totul. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.
Amestecați piureul de fructe cu zahărul și plicul de Gelfix Extra 2:1 într-o cratiță mare. Aduceți totul la fiert la foc mediu-mare, în timp ce amestecați constant, cel puțin 3 minute. Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din dulceața fierbinte pe o farfurie. Dacă curge, continuați să gătiți timp de 1 minut.
Durată de fierbere: 3 Minute
Când este gata, umpleți imediat borcanele până la refuz. Închideţi borcanele, întoarceţi-le imediat și lăsaţi-le pe capac aproximativ 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri