Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt şi se cântăresc 600 g. Se spală bine și coacăzele, li se scoate pielița și se cântăresc 400g. Apoi, se pun toate fructele într-o oală adâncă.
Se amestecă conținutul plicului de Gelfix Clasic 1:1 cu 2 linguri de zahăr și se pune peste fructe.
Se pune la foc mare, amestecând continuu până la fierbere și se pune peste compoziție și restul de zahăr. Se fierbe totul pentru 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 10 borcane