Pregătire: Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 600 g. Nectarinele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 600 g.
Preparare: Fructele și vinul spumant se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Conţinutul plicului se amestecă cu zahărul şi se adaugă peste fructe . Compoziţia se pune la foc moderat şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu. Se fierbe minim 3 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă și se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 Medie6 borcane 250 ml