Se spală căpşunile, se lasă la scurs, se scot codiţele şi se taie în bucăţele, după care se cântăresc (500 g). Caisele se spală, se lasă să se scurgă, se scot sâmburii, se taie în bucăţi mici şi se cântăresc (500 g).
Se pun fructele în cratiţă. Cantitatea de zahăr cântărită se amestecă cu plicul de Gelfix Extra 2:1 şi se toarnă peste fructe. Totul se aduce la punctul de fierbere amestecându-se continuu la foc mare şi se lasă să fiarbă cel puţin 3 minute, după care se trage cratiţa deoparte. În caz de nevoie se adună spuma formată, iar amestecul fierbinte se toarnă imediat până la marginea superioară în borcanele pregătite. Se pune capacul şi se lasă 5 minute să stea răsturnate, cu capacul în jos.
Durată de fierbere: 3 Minute
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri