Se spală căpșunile, se curăță și se taie mărunt. Ghimbirul se toacă fin.
Cãpşunile şi ghimbirul se pun într-o oalã mare şi se amestecã bine. Conţinutul plicului împreună cu douã linguri de zahãr se adaugã peste fructe. Se amestecã foarte bine.
Se pune la foc moderat, amestecând continuu pânã la fierbere. Apoi se adaugã restul de zahãr şi se amestecã iar pânã când compoziţia ajunge din nou la fierbere.
Din acest moment, amestecând continuu, se ţine la fiert 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepãrteazã spuma, dacã e cazul, apoi imediat se toarnã în borcanele pregãtite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se rãstoarnã şi se lasã aşa, sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Durată de fierbere: 3 Minute
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri