Căpșunele și zmeura se spală, se curăță, apoi se cântăresc câte 500 g din fiecare. Se pasează și se pun într-o oală.
Conținutul plicului de Gelfix se amestecă cu zahărul, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se adaugă peste piureul de fructe și se omogenizează. Amestecând continuu, compoziția se aduce la fierbere. După ce dă în fiert, se ia oala de pe foc și se adaugă restul de zahăr. Apoi se pune din nou la fiert, pentru cel puțin 3 minute, amestecând continuu.
Proba de gelificare: din amestecul în clocot se iau 1-2 linguri de dulceață fierbinte și se întind pe o farfurie. Dacă nu se gelifică, se mai fierbe 1 minut, apoi se repetă testul. În cazul fructelor acrișoare, poate fi de ajutor un plic de sare de lămâie Dr. Oetker.
Borcanele cu capac se spală bine cu apă fierbinte, în prealabil. Se îndepărtează spuma dacă e nevoie, apoi dulceața se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off), apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri