Merele și prunele se spală bine, li se scot sâmburii și se cântăresc câte 500g din fiecare.
Într-o cratiță mică (cu o capacitate de 2l), se amestecă merele tăiate cu jumătate de plic Gelfix Extra și 250g de zahăr. Se aduce totul la fierbere și se lasă să fiarbă pentru cel puțin 3 minute, timp în care amestecăm continuu.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se îndepărtează spuma, dacă este necesar, și imediat se umplu pe jumătate borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se lasă apoi borcanele să se răcească pentru 15 minute.
Separat, se repetă procesul pentru prune. Într-o cratiță mică, se amestecă prunele tăiate cu jumătate de plic Gelfix Extra și restul zahărului. Se aduce totul la fierbere și se lasă să fiarbă pentru cel puțin 3 minute, timp în care amestecăm continuu.
Durată de fierbere: 3 Minute
Dacă este nevoie, se îndepărtează spuma și apoi se distribuie în mod egal dulceața de prune peste cea de mere pe care deja am pus-o în borcan. Se umplu borcanele, se închid cu capace și se lasă la răcit.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri