Pepenele trebuie să fie bine copt. Se curăţă de seminţe, se taie în cuburi partea de lângă coajă, păstrând aprox. 2-3 mm din aceasta.
Apa/sucul de pepene şi zahărul se pun la fiert într-o oală. Când amestecul a clocotit, se adaugă cuburile de pepene şi se fierb împreună, timp de 2-3 minute.
Se amestecă plicul de Gelfix Extra 2:1 cu 2 linguri de zahăr, apoi se adaugă mixul în oală şi se lasă compoziţia la fiert timp de aproximativ 1 minut.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri