Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se taie mărunt cubuleţe, după care se cântăresc 1000 g. Florile de lavandă se spală, se scot tulpinile şi se zdrobesc.
Piersicile, sucul de lămâie şi florile de lavandă se pun într-o oală mare. Se amestecă Gelfix Clasic 1:1 cu 2 linguri de zahăr, apoi se adaugă peste masa de fructe.
Se amestecă continuu la foc moderat, se adaugă restul de zahăr şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea în clocot pentru 3 minute.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri