Tăiați lime-urile în jumătăți și stoarceți 200ml de zeamă. Apoi, decojiți portocalele atât de coajă, cât și de pielița albă și păstrați pulpa și sucul de portocală.
Pulpa de portocale, zeama de lime și sucul de portocale se pun într-o oală încăpătoare.
Se amestecă plicul de Gelfix Extra 2:1 cu 2 linguri de zahăr, apoi se adaugă peste fructe și se omogenizează.
Se pune oala pe foc mediu și se amestecă din când în când. Se aduce la fierbere și se mai lasă pe foc 3-5 minute.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se ia de pe foc, se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri