Rubarba se spală bine și se curăță (dacă e nevoie, se decojește), după care se taie în bucățele mici, groase de 1 cm și se cântăresc 900g. Se decojește apoi mango-ul și se separă pulpa de sâmbure, după care se taie mărunt și se cântăresc 400g.
Rubarba, mango-ul și sucul de portocale se pun într-o cratiță încăpătoare, împreună cu zahărul și conținutul plicului de Gelfix Super 3:1.
Se pune la foc mediu și se aduce la fierbere, după care se mai lasă la fiert pentru 3-5 minute, în tot acest timp amestecându-se continuu.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri