Zmeura se alege și se spală, apoi se cântăresc 600 g. Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie fin, apoi se cântăresc 400 g. Lime-ul se spală cu apă fierbinte, se usucă, se răzuiește coaja și se stoarce sucul.
Fructele, coaja și sucul de lime se pun împreună într-o oală. Se amestecă plicul de Gelfix 4:1 cu zahărul, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă peste fructe.
Sub amestecare continuă, se aduce compoziția la punctul de fierbere și se mai lasă pe foc timp de cel puțin 3 minute, amestecând în continuare.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se ia de oala de pe foc, se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri