Piersicile se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 400 g. Portocalele se presează și se măsoară 100 ml suc. Zmeura se curăţă, se spală şi se cântăresc 500 g.
Piersicile și sucul de portocale, împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker, se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Se dau la foc moderat şi se amestecă continuu, până la fierbere. Se ţin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le pe jumătate. Dulceața se lasă să se răcească cca. 15 minute.
Durată de fierbere: 3 - 5 Minute
Zmeura și zahărul vanilat Bourbon, împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker, se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Se dau la foc moderat şi se amestecă fără întrerupere, până la fierbere. Se ţin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, apoi se toarnă imediat, cu grijă, folosind o lingură, peste dulceața de piersici, până ce borcanele sunt pline. Borcanele se închid cu capace și se lasă să se răcească.
Durată de fierbere: 3 - 5 Minute
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri