Afinele se spală și se zdrobesc sau, dacă sunt congelate, se lasă la dezghețat. Coacăzele se spală, se desprind boabele de pe tulpini și se zdrobesc sau, dacă sunt congelate, se lasă la dezghețat. Boabele se pasează printr-o sită și se cântăresc 1000g.
Conținutul plicului de Gelfix 4:1 se amestecă cu zahărul, apoi se toarnă în oală, peste piureul de fructe. Compoziția se aduce la fierbere, amestecând continuu. După ce dă în fiert, se lasă să clocotească cel puțin 3 minute, amestecând în continuare.
Testul gelificării: 1-2 lingurițe din compoziția fierbinte se pun pe o farfurie și se lasă să se răcească. Dacă nu se gelifică, se mai fierbe 1 minut, apoi se repetă testul. În cazul fructelor acrișoare, poate fi de ajutor un plic de sare de lămâie Dr. Oetker.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se îndepărtează spuma dacă e nevoie, apoi dulceața se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off), apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri