Pregătire: Piersicile se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 400 g. Portocalele se presează și se măsoară 100 ml suc. Zmeura se curăţă, se spală şi se cântăresc 500 g.
Dulceață de piersici: Piersicile și sucul de portocale împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoza Dr.Oetker se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat si se amestecă contiunuu, până la fierbere. Se ţin la fiert 3-5 minute amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le pe jumătate. Dulceața se lasă să se răcească cca. 15 minute.
Dulceața de zmeură: Zmeura și zaharul vanilat Bourbon impreuna cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr.Oetker se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat si se amestecă fără întrerupere, până la fierbere. Se ţin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, apoi se toarnă imediat, cu grijă, folosind o lingură, peste dulceața de piersici, până ce borcanele sunt pline. Borcanele se închid cu capace și se lasă să se răcească. .
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 Medie4 borcane 250 ml